У Харкові викрили власника криптогаманця, який працював на шахраїв

Іноземців ошукали на 800 тисяч євро.

У «криптогаманця» шахраїв харківські кіберполіцейські провели обшук.

Члени транснаціонального угруповання викрадали конфіденційні банківські дані громадян ЄС з понад 300 популярних комерційних майданчиків. Збиток від протиправної діяльності становить майже 800 тисяч євро, що в еквіваленті перевищує 30 мільйонів гривень, — повідомили в департаменті кіберполіції Національної поліції України.

Поліцейські встановили місцезнаходження 45-річного власника криптогаманця, мешканця Харкова. За інформацією правоохоронців Французької Республіки він використовувався для легалізації доходів, отриманих членами угруповання.

На виконання міжнародного запиту поліцейські за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора провели обшук у спільника шахраїв. Вилучено комп’ютерну техніку та мобільний телефон.

Французькі правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактами несанкціонованого доступу та перебування в автоматизованих системах обробки даних, несанкціонованого вводу даних в автоматизовану систему обробки даних, несанкціонованого виводу даних з автоматизованої системи обробки даних, несанкціонованого збору даних, які мають особистий характер, участь в зговорі (угрупування злочинців), крадіжка в складі організованої злочинної групи, які передбачені рядом статей Кримінального кодексу Франції.

Як писав KharkovNEWS.info, шахрай з Харківської області продавав військовим неіснуючі автомобілі. Чоловік розміщував в інтернеті фейкові оголошення про продаж позашляховиків.

Джерело

Новости Харькова