У Харкові судитимуть підпалювача автівок

Чоловік напав на позашляховик, бо думав, що він належить військовим.

У Московському суді Харкова судитимуть 45-річного підпалювача автомобілів.

Як встановило слідство, 15 березня цього року він побачив біля в’їзду в СТО по вулиці Автострадна набережна автомобіль Mitsubishi Pajero Wagon, пофарбований у камуфляжний колір. Чоловік облив автівку легкозаймистою рідиною і підпалив. Автомобіль загорівся, вогонь перекинувся на машину, що була припаркована поряд. Пожежу загасили, але обидві автівки зазнали пошкоджень.

Як виявилося, чоловік напав на автомобіль невипадково. Під час обшуку він зізнався, що підтримує Росію у її війні проти України, а машину підпалив, бо думав, що вона належить військовослужбовцю.

«Він намагався переконати присутніх, що дії держави-агресорки є правомірними, у той час як українська влада є нібито «незаконною та фашистською», — розповіли в пресслужбі прокуратури.

Під час обшуку у підозрюваного в гаражному кооперативі, де він тимчасово проживав, знайшли канабіс. Також слідчі встановили, що чоловік вчинив ще кілька правопорушень. У 2019 році його позбавили водійських прав на три роки, однак він проігнорував рішення суду і далі їздив за кермом. Щоб це виглядало законно, у 2021 році чоловік замовив виготовлення фальшивого водійського посвідчення, яке використовував, аби безперешкодно водити автомобіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 28-річний харків’янин намагався підпалити колишню дівчину

Підозрюваному інкримінують відразу кілька злочинів: умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, умисне невиконання постанови суду, що набрала законної сили, пособництво у підробленні документа і його використання, незаконне придбання і зберігання наркотичних засобів (ч. 2 ст. 194, ч. 1 ст. 436-2, ч. 1 ст. 382, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 309 КК України). 

Джерело

Новости Харькова