У Харкові почали включати опалення у будинках

Тепло подаватимуть у різних районах у п'ять черг.

У Харкові розпочинається опалювальний сезон.

Зранку 23 жовтня у харківські багатоповерхівки почали подавати теплоносій. Цю інформацію KharkovNEWS.info підтвердили у диспетчерській службі «1562». Будинки обіцяють підключити за кілька днів. Це рекордні терміни підключення тепла у квартири, адже до повномасштабної війни зазвичай на підключення близько 8000 будинків комунальної форми власності комунальникам було необхідно до трьох тижнів.  

Харківський міський голова Ігор Терехов підтвердив, що у місті розпочався опалювальний сезон. За його інформацією, до теплоносія сьогодні підключають соціальну сферу.

«Від сьогодні починаємо запускати роботу всіх котелень міста. Відповідальні комунальні служби посилено працюють над тим, щоб якнайшвидше забезпечити теплом житлові будинки харківʼян і міські об’єкти соціальної сфери. Ті ж служби проінформовані щодо негайних дій з опаленням на випадок ворожих обстрілів енергосистеми», — повідомив Терехов.

У «Харківських тепломережах» розробили графік підключення із п’ятьма чергами. За традицією, у кожному районі спочатку під’єднують до системи будинки меншої поверховості, потім — дев’яти- і шістнадцятиповерхівки. Цього опалювального сезону у місті працюватиме та сама схема.

Нагадаємо, раніше Ігор Терехов обіцяв, що опалювальний сезон у Харкові розпочнеться, як тільки середньодобова температура становитиме вісім градіусів протягом трьох днів. За таких умов мер обіцяв запустити систему опалення і протягом кількох днів підключити до тепла житлові будинки та соціальну інфраструктуру міста. 

«Ми доклали величезних зусиль для того, щоб Харків успішно пройшов опалювальний період 2023/2024. І сьогодні повністю готові до його проходження», — заявляв очільник міста.

 У той же час мешканців Харківщини просять бути готовими до можливих блекаутів.

Джерело

Новости Харькова