У Харкові п’ятеро людей зникли безвісти після ракетного удару Росії

По підприємству на Іванівці окупанти вдарили крилатою ракетою.

П’ятеро співробітників підприємств вважаються зниклими безвісти після удару Росії по Холодногірському району. 

Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов увечері 20 березня.

«Їхні особи встановлені, але самі вони не перебувають ані серед поранених, ані серед загиблих», — написав Терехов

За даними поліції, усі загиблі — цивільні, співробітники підприємств промислового об’єкта на Іванівці, по якому Росія влучила крилатою ракетою удень 20 березня.

Під час пошукової операції рятувальники знайшли тіла п’ятьох людей — двох жінок та трьох чоловік. Криміналісти встановлюють їхні особи, для чого відібрали зразки ДНК у рідних.

«Ми відібрали зразки ДНК всіх п’яти тіл, криміналісти працюватимуть всю ніч. Маємо встановити та порівняти з тими зразками, які надали родичі ймовірних жертв. Попередньо загиблі — це двоє жінок та троє чоловіків. Загалом в будівлі на момент обстрілу було шістдесят п’ять людей, семеро отримали поранення. Двоє з них — у важкому стані, ще четверо теж у лікарні», — уточнив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції Харківщини Сергій Болвінов.

На місці трагедії працює мобільний штаб, де рідні зниклих без вісти можуть залишити інформацію.

Нагадаємо, Росія запустила ракету по Холодногірському району Харкова близько 13:00 20 березня. За попередньою інформацією, це була авіаційна крилата Х-59, згодом начальник ГУ Нацполіції Харківщини Володимир Тимошко поточнив, що армія РФ била протикорабельною Х-35. За словами Болвінова, швидкість ракети в момент влучання могла бути понад 1000 кілометрів на годину.

На місці розпочалася сильна пожежа, горіли майже 10 000 квадратних метрів промислової цивільної будівлі, у якій знаходилися багато різних бізнесів: типографія, фабрика, цехи з виготовлення меблів та ін. Рятувальникам було складно деблокувати тіла людей. У ХОВА повідомляли, що під завалами можуть лишатися до десятьох людей.

Увечері 20 березня було відомо про п’ятьох загиблих та дев’ятьох поранених. 

Джерело

Новости Харькова