У Харкові через пожежу на смітнику вигоріли 1,5 гектара екосистеми

Жителі вирішили прибрати смітник і підпалили його.

Пожежа виникла на ділянці площею півтора гектара.

Удень 11 березня на відкритій ділянці у Київському районі Харкова сталася пожежа. Невідомі підпалили стихійний смітник, що утворили місцеві мешканці на заболоченій ділянці біля своїх домівок. Проте через суху та вітряну погоду вогонь швидко розповсюдився та охопив чагарники, суху траву, очерет і сміття. Був ризик розповсюдження вогню на будинки. Рятувальники загасили пожежу за 2,5 години.

«Хтось захотів прибрати цей смітник за допомогою вогню, але той вийшов з-під контролю і врешті спалив 1,5 га навколишньої екосистеми. Ба більше, якби не оперативне втручання рятувальників, вогонь міг би знищити і людські хати, котрі знаходились за 100 метрів від його фронту», — повідомили у Головному управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області. 

Фото: ГУ ДСНС у Харківській області Фото: ГУ ДСНС у Харківській області Фото: ГУ ДСНС у Харківській області Фото: ГУ ДСНС у Харківській області Фото: ГУ ДСНС у Харківській області Фото: ГУ ДСНС у Харківській області ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, мешканець Харківщини постраждав під час пожежі, яка сталася через випалювання чагарників. У селі Слатине Харківського району місцеві мешканці випалювали чагарники, через що вогонь перекинувся на приватні оселі.

Джерело

Новости Харькова