У Харкова більше немає боргу за Центральний парк на сотні мільйонів гривень

Міськрада викупила кредит.

Харківська міська рада погасила всі боргові зобов’язання за кредитом, який брала 12 років тому на реконструкцію Центрального парку.

Про це повідомив міський голова.

«Ми виконали усі свої боргові зобов’язання. Ми мали дуже важкий кредит. Його взяли під будівництво Центрального парку. Заставою цього кредиту були Харківський метрополітен, будівля муніципалітету, будівля Палацу спорту та інші споруди. Нам вдалося придбати ці кредитні зобов’язання з дисконтом у розмірі 78%», — розповів Ігор Терехов.

За його словами, ця угода дала змогу зекономити місту 300 мільйонів бюджетних гривень. Її вдалося укласти завдяки тому, що НБУ вирішив ліквідувати «Промінвестбанк» та виставив на аукціон всі його активи, серед яких були і борги харківської мерії.

Кредитний договір у червні 2011 року з «Промінвестбанком» («дочкою» російського «Внешэкономбанка»» уклав тодішній міський голова Геннадій Кернес. У якості застави виступали самі атракціони, а також Палац спорту, будівля кіноконцертної зали «Україна», виконавчого комітету Харківської міської ради, майно метрополітену та інші будівлі.  Кредит склав 12,5 мільйона євро.

Джерело

Новости Харькова