У Харківській області блокуватимуть російське мовлення

Для блокування створять спеціальну систему.

На блокування російського мовлення дали 152 мільйони гривень.

5 березня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль підписав розпорядження №193-р «Про виділення коштів із резервного фонду». Гроші дадуть на створення та роботу системи спецтелерадіомовлення на територіях дев’яти регіонів, у тому числі Харківщини. Розпорядження опубліковане на урядовому порталі.

«Виділити Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації (для Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення) 152 002 668 гривень для створення та експлуатації системи спеціального телерадіомовлення на територіях Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Вінницької та Одеської областей», — сказано у документі.

Денис Шмигаль доручив адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації за тиждень погодити із Міністерством цифрової трансформації, Мінекономіки та Мінфіном витрати на створення такої системи, а також затвердити його. Відзвітувати про використання грошей Держспецзв’язку має до 27 грудня 2024 року.

У Держспецзв’язку пояснили, що система спеціального телерадіомовлення передбачатиме блокування російського мовлення на прикордонних територіях. Блокування стосуватиметься програм теле- та радіоканалів.

«Реалізація проєкту дасть можливість витіснити «русскій мір» з інформаційного простору України. Вплив російської пропаганди на українське населення буде зменшено, а рівень інформаційної безпеки України — зросте», — розповіли у Держспецзв’язку.

Як писав KharkovNEWS.info, восени минулого року російські загарбники намагалися віщати у Харкові та області на частоті 90,2 FM. Це — фейкове радіо, яке росіяни видавали за «Слобожанське FM».

Джерело

Новости Харькова