У громаді Харківщини не повернуться до офлайн-навчання

Повернути учнів за парти поки не дозволяє безпекова ситуація.

Учні Близнюківської громади (Лозівський район) продовжать навчатися дистанційно.

24 серпня виконавчий комітет Близнюківської селищної ради ухвалив рішення щодо формату навчання. Згідно з рішенням, із 1 вересня у закладах освіти громади навчання проходитиме в онлайн-форматі. Рішення ухвалили з огляду на безпекову ситуацію та відповідно до протоколу №7 Ради оборони Харківщини (від 7 липня 2023 року).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки дітей зможуть навчатися у харківському метро

«З метою збереження життя та здоров’я всіх учасників освітнього процесу під час дії воєнного стану в Україні організувати освітній процес у закладах освіти всіх типів Близнюківської селищної територіальної громади Лозівського району Харківської області у 2023-2024 навчальному році у дистанційному режимі», — повідомили у Близнюківській селищній раді. 

Нагадаємо, раніше рішення щодо онлайн-формату навчання у закладах освіти з нового навчального року вже ухвалили у Чугуєві, Олексіївській громаді Лозівського району, Богодухівській, Слобожанській, Безлюдівській, Первомайській, Солоницівській і Зміївській громадах. 

Як писав KharkovNEWS.info, розпочати освітній процес 1 вересня готуються 1603 заклади освіти Харківської області, де будуть навчатися понад 330 000 здобувачів освіти. Зокрема, у 664 закладах загальної середньої освіти навчатимуться 220 000 учнів. Це на 20 998 дітей менше, ніж було торік.

Джерело

Новости Харькова