Вийти до річки Оскіл до зими: у ЗСУ розповіли про наміри росіян на Куп’янському напрямку

Окупанти хочуть зайняти оборону поблизу Борової.

Окупантам не вдається прорвати оборону у напрямку Синьківки та Новоєгорівки, аби втілити свій задум. 

Допоки ґрунт сухий і важка техніка може пересувати полями, російські військові хочуть вийти до річки Оскіл до зими. Втім українські захисники готові до провокацій та наступів РФ, тому нині окупанти не можуть прорвати оборону на Куп’янщині.

Про це в етері «Суспільне. Спротив» розповів начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

«РФ завершує підготовку своїх штурмових загонів, формує їх з підрозділів, які раніше розбили Сили оборони. Це різні підрозділи й мотострілецьких бригад, і повітряно-десантних. Також вони використовують різних «мобіків», ми фіксуємо, що вони кидають навіть зв’язківців, що дуже не характерно для цієї категорії військовослужбовців — з них формують штурмові загони», — сказав Євлаш.

За словами начальника пресслужби, російські військові зосереджують зусилля в напрямку Новоєгорівки та Синьківки: «Намагаються прорвати нашу оборону на цьому напрямку. Проте завдяки захисникам росіянам не вдається цього зробити навіть з тими силами, які кинули на цей напрямок».

У намірах окупантів — прорвати оборону, щоб вийти до річки Оскіл та зосередити війська по берегу річки, зайняти оборону поблизу Борової.

«Таким чином закріпити собі далі позиції на зиму, оскільки зараз залишилось ще кілька місяців, коли ґрунт сухий і може важка військова техніка пересуватися і полями. Завдяки грамотному мінуванню територій, інженерно-технічним загородженням та відважності бійців, роботі артпідрозділів, дронів, переносних зенітно-ракетних комплексів росіянам не те що не вдасться це зробити, вони б’ються о нашу оборону, як лобом об стінку», — зазначив Ілля Євлаш.

Як писав KharkovNEWS.info, минулої доби росіяни вчергове намагалися просунутися в районі Синьківки Куп’янського району. Але наші захисники змусили відступити ворога з втратами.

Джерело

Новости Харькова