Верховний суд відмовився повертати справу Штепи до Харкова

У суду просили дозволити повернути справу Штепи до Орджонікідзевського райсуду Харкова.

Справу продовжать слухати у Полтаві.

Верховний суд України не задовольнив клопотання про передачу справи ексмера Слов’янська Нелі Штепи із суду у Полтаві до Орджонікідзевського районного суду Харкова. У липні у судовому засіданні по цій справі оголосили перерву через неявку Штепи. Наразі призначено наступне засідання. Воно має відбутися у вівторок 5 вересня у Київському райсуді Полтави. Про це пише «Суспільне» з посиланням на речника Харківської обласної прокуратури Дмитра Чубенка.

«12 липня в Київському районному суді Полтави у судовому засіданні оголошено перерву у зв’язку з неявкою обвинуваченої через хворобу», — розповів Дмитро Чубенко.

Нагадаємо, ексмера Слов’янська звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і створення терористичної організації. Слідчі вважають, що Штепа сприяла захопленню Слов’янська (місто було окуповане з квітня по липень 2014 року). Неля Штепа перебувала у слідчому ізоляторі з 13 липня 2014 року до 20 вересня 2017 року, потім її відправили під домашній арешт. У січні 2018 року термін міри запобіжного заходу сплив. 

У липні 2021 року Штепі обрали новий запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. У лютому 2021 року суд у Харкові допитав Штепу. Справу почали розглядати по суті.

Під час повномасштабної війни справу Штепи передали до Київського райсуду Полтави. Більше ніж рік засідань не було. Прокурор звертався до Верховного суду та просив повернути справу Штепи в Орджонікідзевський райсуд Харкова, однак йому відмовили. Захисники Штепи також хотіли звертатися із відповідним клопотанням.

Джерело

Новости Харькова