В Ізюмі от-от розпочнуть будівництво операційного блоку лікарні

Лікарня зазнала значних руйнувань.

Підготовчі роботи завершені.

Ізюмська центральна міська лікарня Піщанської Богоматері значно зруйнована через війну. У ній були пошкоджені усі корпуси. Найбільших руйнувань зазнали операційні, реанімація та приміщення комп’ютерної томографії, де знаходилося коштовне обладнання. Будівельники завершили підготовчі роботи в операційному блоці та готуються відновлювати приміщення.

«Фундація Олени Зеленської виділила 600 тисяч євро на відновлення операційного блоку Ізюмської лікарні. Підготовчі роботи завершено, незабаром розпочнеться будівництво», — повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації з посиланням на голову ХОВА Олега Синєгубова.

Згідно з проєктом відновлення лікарні в Ізюмі, будівельники усуватимуть наслідки обстрілів, завершать роботи у корпусі, що тривалий час був довгобудом. У ХОВА кажуть, що це буде комплексна відбудова за сучасними будівельними нормами та побажаннями медперсоналу.

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці 2022 року перша леді України Олена Зеленська на міжнародній конференції «Солідарність з українським народом» у Парижі розповіла про лікарню в Ізюмі, яка постраждала через окупантів, та закликала допомогти відновити її.

У квітні 2023 року департамент капітального будівництва Харківської обласної військової адміністрації уклав угоду з Інститутом «Харківпроект» щодо розробки проєктної документації з реконструкції Ізюмської лікарні Піщанської Богоматері. Вартість угоди склала  4 320 000 гривень.

За розрахунками, на відновлення лікарні потрібно 1,2 мільярда гривень. Наприкінці вересня у лікарні розпочали демонтажні роботи. У цьому році планують почати відновлювати операційний блок. За демонтаж головного корпусу лікарні в Ізюмі сплатять півтора мільйона гривень.

Джерело

Новости Харькова