ЮНІСЕФ продовжить виплачувати грошову допомогу жителям Харківської області

На допомогу можуть розраховувати сім'ї з дітьми.

Представництво ЮНІСЕФ в Україні протягом зими надаватиме деяким сім’ям грошову допомогу та зимовий одяг для дітей у небезпечних областях України.

Кабінет Міністрів України та ЮНІСЕФ стали партнерами у наданні гуманітарної грошової допомоги. Програма грошової підтримки буде спрямована на найбільш вразливі родини в Україні. Проєкт буде зосереджений на найбільш постраждалих від війни територіях у восьми прифронтових районах Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей. 

«Нова ініціатива з надання грошової допомоги створена у партнерстві з Міністерством соціальної політики України та наша робота з органами влади, спрямована на забезпечення функціонування критично важливої соціальної інфраструктури, допоможе мільйонам дітей в Україні та їхнім родинам пережити цю зиму», — наголосив голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Мунір Мамедзаде. 

Уперше грошова допомога від ЮНІСЕФ буде спрямована на сім’ї, визначені Міністерством соціальної політики як малозабезпечені. Окрім того, за офіційним повідомленням на сайті ЮНІСЕФ, допомогу зможуть отримати:

— сім’ї з трьома і більше дітьми

— родини з дітьми з інвалідністю

— одинокі батьки.

ЮНІСЕФ також роздає зимові комплекти одягу для дітей та ковдри для їхніх родин. Уже розподілено понад 20 800 комплектів зимового одягу для дітей у Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській, Львівській, Миколаївській та Одеській областях. 

«Мільйони українських дітей вимушені долати серйозні виклики через те, що їхнє дитинство вкрадено. ЮНІСЕФ щодня працює з партнерами, місцевими органами влади та громадами, щоб гарантувати, що особливо вразливим дітям не доведеться й далі нести основний тягар цієї війни», — додав Мунір Мамедзаде. 

Джерело

Новости Харькова