Трохи менше половини випускників зареєструвалися на НМТ у Харківській області

Реєстрація на національний мультипредметний тест завершується.

Трохи менше половини одинадцятикласників Харківщини зареєструвалися на НМТ.

Такі дані озвучили у Харківській обласній військовій адміністрації за день до закінчення термінів реєстрації.

«Для участі в НМТ на Харківщині зареєструвалося 10 559 учасників, з яких 9015 – випускники поточного року та 1544 – минулих років. Реєстрація на національний мультипредметний тест триватиме до 3 травня», — повідомили в Департаменті освіти і науки.

Обов’язковими предметами НМТ-2023 є українська мова та математика, третя – на вибір. За офіційною інформацією, вступники Харківської області здебільшого віддають перевагу історії України (5394 заяв), англійській мові (3 249 учасників) і біології (1 516 завя).

Зареєструватися для участі в національному мультипредметному тесті можна на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Цьогоріч основна сесія НМТ проходитиме 5-23 червня, додаткова – 11-24 липня. У додатковій сесії зможуть взяти участь ті вступники, які з поважних причин не пройшли тестування під час основної сесії.

До 7 травня в персональному кабінеті можна буде вносити зміни до інформації про назву навчального предмета додаткового блоку, з якого вступник бажає пройти тестування; населений пункт в Україні або за кордоном, де він перебуватиме в дні проведення НМТ; потребу в проходженні НМТ під час додаткових сесій.

Підтвердженням факту реєстрації для участі в НМТ є сертифікат.

Нагадаємо, кількість та розташування тимчасових екзаменаційних центрів залежить від того, скільки абітурієнтів зареєструються для складання НМТ саме на Харківщині. Очікується, що їх буде трохи більше 10 тисяч (усього складатимуть НМТ приблизно 20 тисяч учасників, половина з них зараз знаходиться в Харківській області). З їх розташуванням ще не визначилися, але точно відомо, що такі центри будуть не лише у Харкові.

«Пропозиції будуть винесені на розгляд начальнику Харківської ОВА Олегу Синєгубову і він ухвалить рішення — в яких населених пунктах буде проводитися тестування. Ці заклади освіти необхідно забезпечити електрогенераторами, пальним і Старлінками», — розповів директор департаменту науки і освіти ХОВА Олексій Литвинов.

 

Джерело

Новости Харькова