Терехов розповів, скільки будинків у Харкові уже з теплом

Комунальники продовжують під'єднувати будинки до опалення.

За словами мера, Харків буде з теплом навіть у разі блекауту.

Опалювальний сезон у Харкові розпочався у понеділок 23 жовтня. На сьогодні до тепла підключили всю соціальну сферу. Без опалення поки залишаються 9% житлових будинків. У них продовжують запускати систему опалення. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону.

«Ми розуміємо, що він [опалювальний сезон — ред.] може скластися дуже важко, тому дуже серйозно готувалися. На сьогодні ми вже на 100% підключили всю соціальну сферу, я маю на увазі, що це медичні заклади, школи частково, які в якомусь режимі працюють. Уся соціальна сфера — зараз з теплопостачанням. Що стосується житлових будинків харків’ян, то сьогодні вони підключені на 91%. І ми продовжуємо працювати для, щоб підключити на усі 100% всю житлову сферу в місті Харкові», — сказав Терехов.

Харківський міський голова пояснив, що ризик російських обстрілів по енергооб’єктах залишається, проте місто готово до таких ситуацій і має план. У разі виникнення блекауту у Харкові запускатимуть модульні котельні. Вони працюють на генераторах і зможуть опалювати будинки мешканців. Окрім цього, харків’яни зможуть скористатися «пунктами незламності».

«Ми дуже серйозно готувалися до опалювального сезону, маємо дуже важкий досвід минулого опалювального сезону, коли нам приходилося вісім разів повністю перезапускати систему опалення у Харкові. Тому ми розробили певні плани, збудували модульні котельні, які можуть працювати автономно, попри локдаун, бо вони обладнані генераторами, і ми будемо подавати тепло у будинки харків’ян. Крім цього, у нас працюють 75 «пунктів незламності», які теж повністю обладнані для того, щоб там могли перебувати люди, харків’яни, вимушені переселенці, яких у нас, до речі, дуже багато (десь близько 500 000 вимушених переселенців із Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької областей). Вони теж можуть перебувати у «пунктах незламності», — розповів Терехов.

Як писав KharkovNEWS.info, вмикати опалення у будинках харків’ян почали 23 жовтня. До житлових багатоповерхівок тепло підключать у п’ять черг. Знайти свою чергу можна за посиланням тут. Проте у Харкові не подаватимуть теплоносій у 57 будинків, які були пошкоджені ворожими обстрілами.

Джерело

Новости Харькова