Терехов пояснив, навіщо Харків витрачає мільйони гривень на паркан

На проспекті Гагаріна встановлять новий паркан.

Замість старого паркану ставлять нові оцинковані секції.

На позачерговій сесії Харківської міської ради 28 лютого мер Харкова Ігор Терехов розповів, навіщо комунальники міняють паркан на проспекті Гагаріна. Паркан знаходиться на розділовій смузі уздовж усього проспекту. За словами Терехова, старий був встановлений ще у 2011 році, його елементи сильно прогнили, на реставрацію потрібні значні кошти. Місто вирішило не витрачати гроші на реставрацію, а встановити новий, який не потрібно буде обслуговувати. Про це повідомили у Харківській міськраді.

«Ми вирішили встановити оцинкований паркан, якому не потрібне обслуговування. За підрахунками, впродовж трьох років встановлені секції повністю окупляться. Крім того, цей паркан необхідний там, бо від нього залежить безпека руху і життя людей, тому що ця ділянка дороги — швидкісна траса, де є високий ризик дорожньо-транспортних пригод», — сказав Терехов.

Як писав KharkovNEWS.info, Харків витрачає мільйони гривень на новий паркан посередині проспекту Гагаріна. За заміну парканів у Харкові лише за півтора місяця сплатили майже 14 мільйонів гривень, вартість однієї секції становить понад 11 000 гривень.

Нагадаємо, раніше харків’янка попросила пояснили, навіщо замінювати паркан на розділювальній смузі по проспекту Гагаріна, коли в країні йде війна. Заступник директора департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради Олексій Алтухов повідомив, що зараз паркан знаходиться у незадовільному стані. Міняти фрагменти паркану будуть залежно від ступеня втрати його функціональних властивостей на ділянках проспекту, з урахуванням нагальної необхідності та наявності фінансування

Джерело

Новости Харькова