Терехов обіцяє відновити офлайн-навчання. Для цього зведуть підземну школу

Цього навчального року до офлайну змогли повернути 1000 учнів метрошколи, решта дітей навчаються онлайн.

У Харкові обіцять звести першу в Україні підземну школу.

За час повномасштабної війни у місті не побудували жодного підземного сховища на території шкіл. Аналогічні підземні бункери закуповують в області. Харківські діти навчаються переважно онлайн. До класів ходять тільки 1000 учнів метрошколи. Це переважно діти молодшої школи, а також один клас 11-класників.

У перспективі у Харкові має з`явитися школа під землею. Про це повідомив Харківській міській голова Ігор Терехов у своєму Телеграм-каналі у День учителя, 1 жовтня.

«Саме у нас ми плануємо побудувати першу в Україні підземну школу, яка відповідатиме найсучаснішим нормативним вимогам до захисних споруд. Таке укриття дасть змогу продовжити безпечне очне навчання тисячам харківських дітей навіть під час ракетних загроз», — написав Терехов.

Щоправда, ні дат, ні місця майбутнього будівництва міський голова не окреслив.

Нагадаємо, 1 вересня 2023 року у Харкові не відновилося офлайн-навчання. Сховища у школах визнані небезпечними. На території міста є тільки одна безпечна школа з укриттям, але вона обласного підпорядкування — ліцей «Обдарованість».

Модульне сховище у Безлюдівці. Фото: Суспільне Харків.

В  області у школах почали закуповувати модульні сховища. Зокрема, такі споруди з’явилися у Безлюдівці. Сховище на 100 людей встановили за 20 метрів від школи. Але це найпростіше укриття, яке рішенням Ради оборони Харківщини не може використовуватись для навчання дітей: воно захищає тільки від осколків. 

Джерело

Новости Харькова