Терехов назвав укриття в Харкові одними з кращих в Україні

Волонтери будуть оглядати стан сховищ разом з чиновниками.

До контролю за станом укриттів у Харкові залучатимуть представників громадських організацій.

Відповідне доручення на сесії міської ради дав департаменту будівництва міський голова Ігор Терехов. Запропонував запровадити громадський контроль депутат Ігор Черняк, який з початку повномасштабного вторгення служить в ЗСУ.

«У мене пропозиція щоб до цієї роботи яка стосується контролю за станом укриттів були залучені громадські організації та мешканці Харкова, бо людей це дуже турбує. Я бачу, що окремі люди активісти самі ходять дивляться за станом укриттів, викладають щось в соцмережі. Можна було б напрацювати нормальний механізм, щоб на системній основі громадські організації долучались до цієї роботи», — запропонував Черняк.

Міський голова погодився з пропозицією.

«Я за це обома руками, бо це зараз потрібно робити, щоб було об’єктивне ставлення. Я вважаю що в Харкові сьогодні стан укриттів один з кращих, що є в Україні, це підтвердили соцопитування. Даю доручення, щоб були задіяні представники громадськості. Якщо є певні недоліки — ми готові їх дуже швидко ліквідувати», — сказав мер.  

Як писав KharkovNEWS.info, більшість укриттів в Харкові — найпростіші, тобто, це просто підвали в багатоквартирних будинках без зручностей, води, електрики та інших комунікацій. Нещодавно Ігор Терехов визнав, що ситуація з укриттями в Харкові — найгірша серед міст України. 

Джерело

Новости Харькова