Судитимуть окупанта, який через ревнощі застрелив жінку в Ізюмі

Російському військовому загрожує довічне позбавлення волі.

Окупанта судитимуть заочно.

До Дзержинського районного суду Харкова передали обвинувальний акт стосовно військовослужбовця 245-го гвардійського мотострілецького полку Збройних сил Росії, який під час окупації застрелив жінку в Ізюмі.

За даними слідства, у травні 2022 року, коли Ізюм був під тимчасовою окупацією, російські загарбники залицялися до 36-річної жінки. Жінка не реагувала на це, тоді окупанти почали розповідати жінці, що заберуть її до Росії для «кращого життя».

Другого червня жінка прийшла до штабу російських окупантів. Вона хотіла подзвонити братові з Івано-Франківщини, Wi-Fi був саме у цьому місці. Там жінку через ревнощі застрелив заступник командира батальйону по озброєнню військової частини.

«Зі штабу вийшов 40-річний російський військовий, який почув українську мову від жінки. Він вийшов до неї з пістолетом та вистрелив у груди. Потерпіла загинула на місці. Крім того, встановлено, що обвинувачений ревнував жінку до інших, при цьому маючи дружину у РФ», — розповіли в прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо російського окупанта склали за ч. 2 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни, поєднане з умисним убивством) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років тюрми або довічне позбавлення волі.

Як писав KharkovNEWS.info, жінка, про яку йдеться, переїхала у Харківську область незадовго до повномасштабного вторгнення. Жила в Ізюмі з чоловіком. Під час окупації не змогла виїхати. Окупант, який застрелив Марію, — 39-річний майор Олександр. Він оголошений у розшук.

Джерело

Новости Харькова