Судитимуть харківського експоліцейського, який став на бік окупантів

До суду направили обвинувальний акт.

Експоліцейський переховувався у будинку знайомих.

До суду направили обвинувальний акт щодо колишнього поліцейського відділу поліції №1 Куп’янського районного відділу поліції. Його обвинувачують у державній зраді. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як установило слідство, у березні, під час окупації селища Шевченкове (Куп’янський район), експоліцейський добровільно перейшов на бік російських загарбників.

Чоловік агітував односельців влаштовуватися на роботу до окупаційної поліції та виконувати вказівки загарбників. Зокрема, окупанти наказували шукати та доставляти до них людей, які викрали зброю та паливо з розбитої військової колони Збройних сил Росії. Чоловік допомагав окупантам і в іншому.

«Крім того, він залюбки допомагав окупантам у їх проханнях, наприклад, ремонтував їхні автомобілі. Повернувшись до одного з сіл в Харківській області, чоловік переховувався в будинку своїх знайомих, де його і затримали правоохоронці», — розповіли у прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо колишнього поліцейського склали за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Зараз обвинувачений перебуває під вартою. Справу будуть розглядати у Ленінському райсуді Харкова.

Як писав KharkovNEWS.info, трьох самопроголошених «міліціонерів» із селища Козача Лопань оголосили в розшук. Під час окупації вони добровільно обійняли посади у незаконному правоохоронному органі.

Джерело

Новости Харькова