Судитимуть харків’янку, яка допомагала «вагнерівцям»

Колишній співмешканець жінки воював проти України у складі "Вагнеру".

Жінці загрожує 12 років в’язниці.

Судитимуть 44-річну харків’янку, яка здавала окупантам місця розташування підрозділів української армії. За даними слідства, жінка ніде не працює. У липні минулого року вона почала співпрацювати із ворогом — збирала інформацію про дислокацію Збройних сил України та їхньої техніки у Харкові та передавала її колишньому співмешканцю, який проходив службу у підрозділі російських бойовиків на чолі з Євгеном Пригожиним. Для листування вона використовувала месенджер Telegram. 

«Також вона «зливала» й інші важливі об’єкти у місті, наприклад, такі як Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. Встановлено, що дані вона надсилала через месенджер «Телеграм» колишньому співмешканцю, який нині є учасником ПВК «Вагнер» та брав участь у проведенні бойових дій проти України під час боїв за місто Бахмут Донецької області», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Затримали жінку у червні 2023 року. Зараз вона знаходиться під вартою. Обвинувальний акт щодо неї склали за ч. 3 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних сил України, вчинене в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації представнику держави, що здійснює збройну агресію проти України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від восьми до 12 років ув’язнення.

Як писав KharkovNEWS.info, жителька села Гусинка Кіндрашівської громади (Куп’янський район) Світлана Мічуріна здавала колишньому чоловіку у Росії позиції ЗСУ. Вона проведе шість років у тюрмі.

Джерело

Новости Харькова