Судитимуть експоліцейського з Харківщини, який чергував у катівні та здавав учасників АТО

Зрадник переховується у Росії.

Експоліцейський чергував у катівні окупантів, погрожував місцевим жителям та здавав українських патріотів.

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо експоліцейського, який під час окупації працював на загарбників.

Слідчі встановили, що чоловік був водієм чергової частини у відділі поліції №1 Чугуївського райуправління ГУ Нацполіції у Харківській області. У квітні 2022 року він влаштувався до так званого «відділу поліції» окупантів у Вовчанську та працював «полицейским патрульной службы». Чоловік носив військову форму з російським прапором і георгіївською стрічкою, патрулював Вовчанськ разом із російськими військовими пішки та на автівці «УАЗ «Патріот», погрожував людям катівнею за порушення комендантської години та здавав окупантам адреси учасників АТО. Він також чергував у підвалах прокуратури, де окупанти створили катівню та утримували проукраїнських жителів.

«Він погрожував жителям, що у разі порушення ними комендантського часу їх буде доставлено до катівні, — повідомили у Харківській обласній прокуратурі. — Крім того, чоловік «зливав» військовим зс рф місця мешкання учасників АТО, а також співробітників поліції, у яких залишилась табельна вогнепальна зброя».

За деякий колаборанта підвищили до «полицейского (водителя) отделения №2 отдельного взвода патрульно-постовой службы отделения полиции №3 (дислокация г. Волчанск) ВГА Харьковской области». 

Чоловіка звинувачують за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Чоловік переховується від слідства на території Росії, тому його оголосили у розшук. Суд пройде заочно.

Як писав KharkovNEWS.info, манікюрниця працювала поліцейською на окупантів у Харківській області. Коли росіяни захопили місто, вона пішла працювати до так званого «Изюмского отдела полиции».

Джерело

Новости Харькова