Судитимуть депутатку з Харківської області, яка працювала на окупантів

До суду передали обвинувальний акт.

Колаборантці загрожує 10 років тюрми.

До Карлівського районного суду Полтавської області передали обвинувальний акт стосовно депутатки від «Опозиційної платформи — За життя», яка під час окупації селища Дворічна працювала на російських загарбників.

«Жінка, яка у 2020 році була обрана депутатом у селищі Дворічна від забороненої наразі в Україні політичної партії «Опозиційна платформа — За життя», обрала для себе шлях працювати на представників РФ», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Слідчі встановили, що у липні 2022 року, коли Дворічна була окупована, депутатка влаштувалася «виконуючою обов’язки голови Дворічанського територіального управління» так званої «ВЦА Куп’янського району Харківської області».

Обвинувальний акт щодо жінки склали за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Щодо жінки проводили спецрозслідування.

Нагадаємо, підозру депутатці із Дворічної оголосили у листопаді 2022 року. Підозра повідомлена заочно.

Як писав KharkovNEWS.info, мешканка Куп’янського району, діюча депутатка Великобурлуцької селищної ради від забороненої нині політичної партії «ОПЗЖ», під час окупації працювала «в.о. помічника начальника Великобурлуцького територіального управління Тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області».

Джерело

Новости Харькова