Суд зобов’язав повернути частину природного парку Харківської області

Раніше ділянку віддали у приватні руки.

Зміївський районний суд Харківської області визнав незаконними, скасував накази та повернув земельну ділянку на території національного природного парку «Гомільшанські ліси» у власність держави.

Земельна ділянка знаходиться Гомільшанських лісах на території Зміївської громади. Слідчі встановили, що землю площаю понад два гектари передали у приватну власність жінці із порушенням законодавства. Земля, яка належить до природно-заповідного фонду, не може передаватися у приватну власність.

«НПП «Гомільшанські ліси» є природоохоронною, рекреаційною, культурно-освітньою, науково-дослідною установою загальнодержавного значення, що створена з метою збереження, відтворення і ефективного використання природних комплексів  та об’єктів, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність. Відповідно до чинного законодавства, землі природно-заповідного фонду відносяться до особливо цінних земель та не можуть передаватися у приватну власність з державної», — зазначили у Харківській обласній прокуратурі.

Тому Чугуївська окружна прокуратура подала позов до Зміївського райсуду Харківщини. Суд позов задовольнив. Наразі рішення суду не набуло чинності, оскільки триває час на подання апеляції.

Як писав KharkovNEWS.info, суд забрав у фермерів землю на кордоні Харківської області. Земельну ділянку можна використовувати лише для оборони.

Джерело

Новости Харькова