Співробітницю Податкової служби Харківщини затримали на хабарі у кілька мільйонів

Крім того, жінка просила ще 150 000 доларів.

Співробітницю Податкової служби затримали.

15 лютого детективи Національного антикорупційного бюро України оголосили підозру співробітниці Головного управління Державної податкової служби України у Харківській області, яка напередодні отримала 55 000 доларів (це майже два мільйони гривень) від представника юридичної особи. За даними слідства, жінка підштовхнула представника приватної компанії дати хабар керівнику Податкової служби Харківщини. За гроші обіцяла, що цю компанію виключать зі списку платників із критеріями ризиковості.

«У межах досудового розслідування встановлено, що посадова особа податкової служби підбурила представника приватного товариства надати неправомірну вигоду керівнику ГУ ДПС у Харківській області за сприяння в ухваленні рішення про виключення товариства з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості, а також про реєстрацію зупинених податкових накладних цього товариства», — повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Окрім цього, детективи з’ясували, що із січня по лютий співробітниця Податкової служби попросила кілька компаній дати їй 150 000 доларів (це 5,6 мільйона гривень). Підпорядкований їй відділ мав перевіряти правильність нарахування, повноту та своєчасність сплати податків. Жінка обіцяла за хабар, що перевірки проведуть в інтересах цих компаній.

Підозру співробітниці Податкової служби оголосили за  ч. 4 ст. 368 і ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15 і ч. 3 ст. 369 (підбурення до надання та одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. Жінку затримали, наразі ухвалюють питання щодо обрання їй міри запобіжного заходу.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській області на хабарі затримали прикордонника. Прикордонник отримав 700 доларів хабаря.

Джерело

Новости Харькова