Слідчі підозрюють, що у Харкові переплатили за відновлення будинку

Будинок розташований на Холодній Горі.

Акти виконаних робіт підписали до того, як ці роботи насправді виконали.

Поліція підозрює, що під час ремонту багатоквартирного будинку по вулиці Полтавський шлях у Харкові, який був пошкоджений через обстріли, чиновники переплатили за будівельні матеріали. Послугу з поточного ремонту по усуненню аварій закупили за 16 мільйонів гривень. Про це повідомили у Харківському антикорупційному центрі з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

«Встановлено, що вищевказані угоди укладено без проведення аукціону, з порушенням встановленої законом процедури, також встановлено, що було значно завищено ціни на проведення капітального ремонту, зокрема на вартість проведених робіт та використаних матеріалів. Аналізом загальнодоступних відомостей державного інтернет-ресурсу встановлено, що здійснено відповідне перерахування за договором», — сказано в ухвалі суду.

Ленінський районний суд Харкова задовольнив клопотання прокурора Новобаварської окружної прокуратури про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні від 8 лютого 2023 за ознаками кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Це документи, що стосуються договору про ремонт будинку, зокрема, актів щодо прихованих робіт.

За інформацією ХАЦу, в цій ухвалі йде мова про договір між департаментом житлово-комунального господарства Харківської міської ради та комунальним підприємством «Харківспецбуд» про відновлення житлового будинку №190 на вулиці Полтавський шлях, який постраждав через обстріл російських окупантів.

«За даними сайту «Прозорро», в результаті виконання договору вартість робіт була зменшена і в результаті сума договору склала 14,5 мільйона гривень. Але сам договір опублікований не був», — зазначили у ХАЦІ.

Згідно з даними ProZorro, кошти за договором щодо відновлення цього будинку перерахували у грудні, роботи також виконали в грудні. Однак на офіційній сторінці Адміністрації Холодногірського району 3 січня повідомлялося, що роботи ще тривають.

«Виходить, що акти виконаних робіт були закриті та підписані до того, як всі роботи виконали. Директором КП «Харківспецбуд» є Богдан Долина, який є обвинуваченим відразу у двох корупційних справах, але залишається на посаді», — зазначили у ХАЦі.

Як писав KharkovNEWS.info, у харківському метро переплатили за віконні блоки. Ймовірна сума переплати склала 150 000 гривень.

Джерело

Новости Харькова