Синєгубов відреагував на інформацію про 40-тисячний наступ росіян на Куп’янськ

На сході Харківщини тривають важкі бої, окупанти з жовтня 2023 року не припиняють атакувати позиції ЗСУ.

Олег Синєгубов прокоментував статтю Forbes про наступ на Куп’янському напрямку.

Третього лютого Forbes опублікував матеріал, у якому повідомив про зосередження біля Куп’янська «величезної армії» росіян у складі 40 000 військових, а також важкого озброєння: 500 танків, понад 600 бойових машин і сотень гаубиць. У своєму матеріалі видання посилається на оперативне командування «Схід».

«Очевидно, що має на меті ця армія: відвоювати величезну частину Харківської області, яку росіяни ненадовго окупували у 2022 році, поки унаслідок потужного українського контрнаступу не було звільнено більшу частину області наприкінці того ж року», — йдеться у статті.

Із посиланням на Центр оборонних стратегій видання повідомило, що Росія планує окупувати усю Донецьку та Луганську області, а також частину Харківщини до річки Оскіл до березня 2024 року. 

«Чому березень? Бо саме тоді Росія «проголосує» за «президента» на всенародних «виборах». Насправді Володимир Путін є єдиним реальним кандидатом і зберігатиме свій жорстокий диктаторський контроль над Росією та російською агресивною війною в Україні. Шматочок Харківщини був би подарунком Путіну на день виборів від російської армії в Україні», — пояснює Forbes.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов увечері 4 лютого оперативно відреагував на матеріал. Він нагадав, що росіяни наступають на цьому напрямку з лютого 2022 року. Цей напрямок для них є логістично важливим, тому вони не полишають своїх намірів. Щодня по населених пунктах Куп’янського району б’ють з усіх видів озброєння, зокрема керованими та фугасними авіабомбами, дронами та з реактивних систем залпового вогню. Українська армія позиції тримає.

«Вже понад пів року на всіх ділянках фронту точаться важкі бої, росіяни ведуть штурмові дії високої інтенсивності. Але ЗСУ весь цей час відбивають атаки ворога, ми постійно посилюємо обороноздатність всієї області. Збройні сили готові до будь-яких подальших сценаріїв, дій противника та швидкого реагування на результати розвідки. Нам є що протиставити ворогу!», — зазначив Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, на Куп’янському напрямку Росія зібрала угруповання із 40 000 військових. Крім того, туди спрямувала сотні одиниць техніки, зокрема танки, бойові броньовані машини, артилерійські системи та реактивні системи залпового вогню.

Джерело

Новости Харькова