Шахраї розповсюджують фейки про повернення грошей за газ у Харківській області

Невідомі поширюють неправдиву інформацію про отримання коштів за послуги із доставки або розподілу газу.

«Газмережі» не збирають персональні дані абонентів в інтернеті.

У мережі невідомі поширюють інформацію про те, що нібито з 22 жовтня державна компанія «Нафтогаз» почала збирати персональні дані для того, щоб перерахувати та повернути гроші за доставку або розподіл газу. У повідомленнях зазначається, що збір даних проводиться онлайн. Такі повідомлення з’явилися у TikTok. Вони є неправдивими, повідомили у Харківській філії «Газмережі».

«Група «Нафтогаз», Харківська та Харківська міська філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» закликають споживачів бути уважними та обережними: у жодному разі не передавати свої персональні дані стороннім особам. Довіряти тільки офіційним джерелам!», — звернулися до жителів у «Газмережах».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У частині Старого Салтова відновили газ

Усі документи, необхідні для того, щоб повернути гроші за переплату, яка утворилася перед минулим постачальником газу станом на 30 червня 2023 року, потрібно приносити до центрів обслуговування клієнтів. Документи приймають лише там. Наразі «Нафтогаз» розробляє механізм подання документів для проведення перерахунку та повернення грошей за доставку або розподіл газу в онлайн-форматі.

Отримати консультацію щодо газових питань можна у центрах обслуговування клієнтів. Також діє контакт-центр за номерами телефонів:

  • 066-300-2-888,
  • 098-300-2-888,
  • 093-300-2-888.

Як писав KharkovNEWS.info, поліція попередила жителів Харківщини про шахраїв. Шахраї продають неіснуючі товари та представляються співробітниками банку.

Джерело

Новости Харькова