Селищний голова отримав підозру за роздачу землі неподалік Харкова

За це йому загрожує ув'язнення.

Микола Кузьмінов незаконно віддав землю жителю Безлюдівки.

Слідчі оголосили підозру 71-річному селищному голові, який у 2021 році незаконно віддав земельну ділянку у селищі Безлюдівка Харківського району у приватну власність. Ринкова вартість землі складала тоді близько 260 000 гривень. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

За даними слідства, у квітні 2021 року постійна комісія з питань земельних відносин та екології Безлюдівської селищної ради розглянула питання щодо передачі цієї землі місцевому жителю для будівництва. Площа ділянки складала 0,15 гектара. Проте жоден із членів комісії не підтримав рішення, оскільки ця ділянка була предметом судового спору. Однак селищний голова вирішив віддати землю.

«Попри це, 71-річний селищний голова, маючи організаційно-розпорядчі та владні повноваження і одноосібне право підпису рішень селищної ради, підписав рішення про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та її передачу у власність мешканця селища Безлюдівка», — розповіли у поліції.

Як повідомили KharkovNEWS.info у Харківській обласній прокуратурі, на сьогодні цей селищний голова перебуває на посаді. На сайті Безлюдівської селищної ради вказано, що селищним головою Безлюдівки є Микола Кузьмінов, він очолює її з 2015 року.

Підозру селищному голові сформували за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до трьох років тюрми, позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до трьох років і штраф від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Наразі ухвалюють питання щодо обрання селищному голові міри запобіжного заходу.

Як писав KharkovNEWS.info, сільський голова віддав земельну ділянку у Харківській області в оренду сину. Він діяв в умовах конфлікту інтересів.

Джерело

Новости Харькова