СБУ затримала «крота» на харківській залізниці, який здавав росіянам ешелони з технікою ЗСУ

Зрадник допомагав ворогу.

У Харкові затримали залізничника, який «зливав» окупантам маршрути ешелонів із технікою ЗСУ.

Контррозвідка Служби безпеки знайшла інформатора, який збирав для спецслужб Росії дані про Сили оборони. Працівник однієї зі станцій відслідковував маршрути переміщення рухомих складів з військовою технікою ЗСУ і занотовува орієнтовну кількість важкого озброєння, яке ешелонами переправляли на передову. Надалі він передавав інформацію ворогу і повідомляв про результати «роботи».

«Зловмисник фотографував наслідки російських повітряних ударів по інфраструктурі обласного центру. Отриману інформацію він надсилав у вигляді медіафайлів у закриту проросійську Телеграм-групу. Під час обшуку у фігуранта виявлено мобільний телефон із доказами його розвідувально-підривної діяльності проти нашої держави», — повіддомив речник УСБУ Харківщини Владислав Абдула.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Якщо провину зловмисника доведуть, йому загрожує до восьми років ув’язнення.

Як писав KharkovNEWS.info, підліток із Харківської області зібрані на ЗСУ гроші забирав собі.

Джерело

Новости Харькова