СБУ встановила окупанта, який знущався із жителів Харківської області

Ним виявився уродженець республіки Башкортостан.

Шафіков Айнур разом з іншими окупантами погрожував убити чоловіка через те, що той відмовився продавати їм маленьку доньку.

Співробітники Служби безпеки України встановили російського військового, який жорстоко поводився із мирними жителями Харківської області. Це — Шафіков Айнур, уродженець республіки Башкортостан. Перебував у складі угруповань окупантів на східному фронті. Під час окупації він проводив незаконні обшуки у місцевих жителів, застосовував до них фізичне та психологічне насилля.

«Також встановлено, що він разом з іншими військовослужбовцями рф вдерлись до приватного домоволодіння та побили господаря. Окупанти знущались та погрожували вбивством чоловіку, який відмовився продати їм свою малолітню доньку», — розповів речник управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула.

Як розповіли в Офісі генерального прокурора України, чоловіка окупант побив у квітні минулого року у селі Первомайське на Куп’янщині. Загарбник таким чином хотів помститися чоловікові.

«Помста була за те, що напередодні окупанти зупинили чоловіка разом з дружиною та малолітньою донькою на блокпосту. Військовослужбовці побачили дитину та сказали, що дівчинка занадто красива і вони готові купити її за 200 тисяч російських рублів. Батько дитини відмовився та почав конфліктувати з окупантами. Після сварки вони сказали родині їхати далі. Підозрюваний сильно здивувався, чому за таку суму чоловік не хоче віддати доньку», — повідомили в Офісі генпрокурора.

За деякий час російські військові приїхали додому до цього чоловіка й побили ледве не до смерті. Потім відвели його на розстріл, дружину залишили та пригрозили, що розстріляють і її. Чоловіка привели у будинок культури, знову побили, вистрелили у повітря та відпустили.

Щодо обшуків, які проводив підозрюваний, слідству відомо, що такі були, зокрема у селі Зорянське на Куп’янщині. Окупант прийшов з обшуком до підприємця, оскільки його невістка — українська поліцейська.

«Місцеві колаборанти «злили» підозрюваному інформацію про те, що чоловік переховує зброю невістки у себе вдома. Не знайшовши потрібне, російський військовий побив потерпілого та поїхав», — розповіли в Офісі генпрокурора.

Слідчі заочно оголосили загарбнику підозру за ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, слідчі встановили російського окупанта, який вчинив сексуальне насильство щодо жительки Харківщини. Це 34-річний командир розрахунку групи військовослужбовців 1-го стрілецького батальйону 202-го стрілецького полку мобілізаційного резерву 4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу 8-ої загальновійськової армії південного військового округу Збройних сил Росії (позивний — Бублік).

Джерело

Новости Харькова