СБУ повідомила про підозру харків’янці за пости у соцмережах

Жінка підтримувала окупантів і виправдовувала їхні звірства.

Жителька Харкова публічно заперечувала збройну агресію Росії проти України.

Симпатизуючи російським окупантам, 47-річна жінка розповсюджувала у мережі Інтернет матеріали, у яких виправдовувала російський напад. На своїй сторінці у заборонених «одноклассниках» вона викладала відео російських пропаганлистів.

«Для популяризації протиправних матеріалів інтернет-агітаторка використовувала власну сторінку у соціальній мережі «Одноклассники». Жінка викладала у соцмережах фейкові сюжети російського «воєнкора» Олександра Сладкова про війну в Україні. На одному із цих відеозаписів «кореспондент» розповідає, що Україна планувала напад на рф ще до так званої «спеціальної воєної операції». Крім того, під час боїв за Маріуполь вона поширила сфабриковане окупантами відео, в якому штучно хотіли дискредитувати захисників «Азовсталі», — повідомив речник УСБУ Харківської області 

Результати лінгвістичної експертизи підтвердили, що публікації харків’янки є такими, що заперечують заперечення збройної агресії Росії.

Тому жінці повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України, публічні заклики до підтримки рішень та дій держави-агресора, збройних формувань, до співпраці з державою-агресором, збройними формуваннями).

Джерело

Новости Харькова