Російські сили навряд чи досягнуть значного прогресу в Харківській області, — ISW

Росіяни мають на меті відтягнути українські війська від Бахмута до Куп'янська.

Росіяни не зможуть досягти значних успіхів у штурмових атаках на Лимансько-Куп’янському напрямку.

До таких висновків дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW). 

«18 липня українські війська проводили контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках лінії фронту на тлі посилення наступальних операцій Росії та завоювали тактичні успіхи вздовж кордону Харківської та Луганської областей», — йдеться в повідомленні.

Попри заяви Міністерства оборони РФ про те, що російській армії вдалося просунутись на одній з ділянок Куп’янського напрямку на 2 км по фронту, аналітики вважають, що російські сили навряд чи здійснять тактично значущий прогрес або оперативний прорив між північно-східною Харківською та Луганською областями — у тому числі  через низьку якість російських сил, розгорнутих у цьому районі.

Як писав KharkovNEWS.info, росіяни стягнули на кордон Харківської та Луганської областей стотисячну армію та більше 900 танків. За інформацією ISW в районі Куп’янська діють підрозділи 1-ї гвардійської танкової армії (Західний військовий округ) і штурмові підрозділи «Шторм-З». За оцінкою ISW, засоби 1-ї гвардійської танкової армії сильно зношені, а підрозділи «Шторм-З» мають низьку дисципліну.

В Інституті вважають, що росіяни пішли в атаку на Куп’янськ, щоб відтягнути українські війська від Бахмуту, де вони терплять поразку. 

Джерело

Новости Харькова