Росіяни укріплюють лінію оборони на кордоні та стягують резерви на Харківський напрямок

Основною метою у росіян залишається захоплення Куп'янська.

Ворог посилює кордон у Бєлгородській області.

Російські окупанти намагаються захопити Куп’янськ. Вони продовжують підтягувати резерви та техніку на Харківський напрямок. Одночасно ворог укріплює лінію оборони з боку Росії. Про це повідомив начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Ілля Євлаш в ефірі національного телемарафону.

«Якщо ми говоримо саме про Харківський напрямок, то так, дійсно, для ворога там основним населеним пунктом залишається Куп’янськ, куди він продовжує підтягувати всі свої сили, резерви. І на цьому напрямку у нього досить багато різної техніки. Крім того, і зі сторони Російської федерації вони зараз укріплюють лінію оборони, лінію кордону. Туди підтягнули свої підрозділи Росгвардії, але, звичайно, що не для наступальних дій, а більше для унеможливлення прориву, як ми пам’ятаємо, минулого року були і РДК, і інші. Тому вони перестраховуються і зараз значно намагаються посилити цей кордон», — розповів Євлаш.

На Лимано-Куп’янському напрямку окупанти активно застосовують керовані авіаційні бомби, винищувачі Су-34 і Су-35, не шкодують техніки та піхоти, задіюють підрозділи «Шторм Z», «Шторм V», мотострілецькі підрозділи, десантні полки. Українські захисники знищують техніку загарбників, зокрема за допомогою FPV-дронів, проте кількість їхньої техніки велика. Якщо окупанти не наступають, то у цей час, імовірно, перегруповуються. Деяким батальйонам на це дається кілька днів.

«Тобто із п’яти машин виїжджає, наприклад, дві всього, 60% техніки противник втрачає під час своїх наступів. Наші артилеристи розбирають окупантів ще під час того, як вони намагаються формувати свої ударні підрозділи, однак їхня кількість залишається проблемою. Поповнення навіть після розбиття на деяких напрямків батальйонів за рахунок резервів, мобілізованих, «Шторм Z» вони поповнюють їх, і навіть деяким батальйонам дається три дні на відновлення. Звичайно, що якщо на якомусь напрямку відсутні бойові зіткнення, це не означає, що противник там не веде війну, так само застосовує артилерію, авіацію, дрони. Найімовірніше, що цей час він використовує просто для перегрупування своїх військ», — сказав Євлаш.

Як писав KharkovNEWS.info, щодня росіяни йдуть у штурми на Куп’янському напрямку, водночас українським бійцям не вистачає боєприпасів для оборони та наступу.

За даними військового оглядача групи «Інформаційний спротив» Костянтина Машовця, у середин ілютого окупанти розмістили підрозділи Росгвардії у чотирьох населених пунктах — Сирцево, Яковлево, Строїтель, Дмитріївка — у Бєлгородській області. Це за 40 кілометрів від кордону з Україною вздовж шляху з Бєлгорода у напрямку Москви.

Джерело

Новости Харькова