Росіяни ударили «Торнадо» по дачному кооперативу на Харківщині

Рятувальники гасили пожежу до ранку.

Після обстрілів сталися пожежі, їх гасили всю ніч.

Уночі російські окупанти завдали ракетного удару по селищу Печеніги у Чугуївському районі. Обстріл стався близько 00:15.

«Зафіксовані влучання на території дачного селища.  Пошкоджено два будинки, сталися пожежі», — повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У пресслужбі Харківської обласної військової прокуратури повідомили, що були пошкоджені житлові будинки. Попередньо, удар був завданий ракетою «Торнадо-С».

Залишки російської ракети. Фото: прокуратура.

Голова Печенізької громади Олександр Гусаров пояснив, що це був дачний кооператив. Усього згоріло три приватних домоволодіння, було влучання біля електролінії. Постраждалих немає.

За інформацією Головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, після обстрілу виникло одразу кілька осередків займання. В одноповерховому будинку загорівся дах, площа склала 50 квадратних метрів. Також горів двоповерховий будинок зі зрубу на площі 110 квадратних метрів і лісова підстилка — 500 квадратних метрів. Пожежі гасили до ранку.

«До місця події направили 3 оперативні підрозділи 29-ї, 50-ї ДРПЧ Харківського гарнізону ДСНС та 1 Луганського. Загалом 4 пожежні автоцистерни та 20 чоловік особового складу. Вогонь вдалось взяти під контроль о 03:26, а повністю загасити лише о 06:00. Постраждалих немає», — розповіли рятувальники.

Уночі був обстріляний ще один населений пункт — Гороховатка на Ізюмщині. По селу вдарили близько 3:00. Після удару зайнявся ліс. Вогонь охопив 500 квадратних метрів площі.

Загалом за добу під обстріли потрапили Харківський, Чугуївський, Куп’янський та Ізюмський райони. У Вовчанську через обстріли пошкоджений будинок, виникла пожежа. У Козачій Лопані пошкоджень зазнали два приватних будинки, господарчі споруди та приватна машина, по селищу били за артилерії. У Глибокому зайнялася трава у полі, обстріл прийшовся по околицях села. Постраждалих минулої доби не було.

У ГУ ДСНС у Харківській області повідомили, що також було обстріляне село Московка у Куп’янському районі. Обстріл стався о 17:15. Після удару загорілася суха трава. 

«Коли до місця події прибули рятувальники 44-ї Державної пожежно-рятувальної частини, вогонь розповсюдився на площу біля 1 га. Працюючи на відкритій місцевості, вогнеборці ризикували потрапити під повторний обстріл, майже без шансів знайти укриття. О 17:50 їм вдалось загасили всі осередки горіння», — пояснили у ДСНС.

Обстріл Печенігів. Фото: Олександр ГусаровОбстріл Куп’янського району. Фото: ГУ ДСНС

Як писав KharkovNEWS.info, по Вовчанську загарбники вдарили о 13:00 4 жовтня. Була пошкоджена будівля автошколи. На її території загорілася суха трава.

Джерело

Новости Харькова