Росіяни видали загиблих військовослужбовців за убитих «Кракеном» 

Пропагандисти брешуть про стрілянину на блокпосту.

Загиблих на війні військовослужбовців росіяни видали за прикордонників.

Російська пропаганда поширює фейкову інформацію про те, що нібито між військовослужбовцями спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України Kraken та бійцями 15-го загону Державної прикордонної служби у місті Вовчанськ виник конфлікт і стрілянина, під час якої загинули четверо співробітників Держприкордонслужби. Вони стверджують, що зіткнення було на блокпосту поблизу південного в’їзду до міста. Начебто прикордонників похвали у місті Рівне. Причину конфлікту не повідомляють. 

«Можно предположить, что боестолкновение было на блокпосту с «кракеновцами» у южного въезда в город, которые ведут себя агрессивно как к местным жителям, так и к украинским военослужащим. Не будем гадать, что стало причиной конфликта, однако факт остается фактом — в Ровно похоронили убитых «кракеновцами» пограничников», — брешуть росіяни. 

До свого повідомлення пропагандисти додали фото нібито убитих прикордонників. Проте у Харківському антикорупційному центрі зазначають: поширена росіянами інформація є фейковою, оскільки на фото зображені не вбиті «кракеновцями» прикордонники, а військові із Рівненської області, які загинули або померли у різних місцях та у різні дати. 

«Дійсно, військові на світлинах — із Рівненщини. Але вони несли службу в різних підрозділах і загинули/померли у різні дати та в різних місцях, і точно не у Вовчанську», — повідомив ХАЦ. 

Зокрема, Дмитро Коханець був мешканцем села Берег Смизької громади Рівненської області. Він служив у 68-й окремій єгерській бригаді, був командиром гранатометного відділення. Загинув 8 квітня під час виконання бойового завдання у Донецькій області. 

Наступний військовий, якого росіяни видали за прикордонника, — це Василь Холодюк. Служив у військовій частині №А4249. Важко хворів, його довгий час лікували. Помер у лікарні 9 квітня. Олександр Сопленков захищав Бахмутський напрямок, загинув на війні. Поховали 11 квітня. Сергій Войтович загинув 10 квітня. 

Скрин: ХАЦ

Як писав KharkovNEWS.info, раніше окупанти поширювали фейк про вбивство харківського військкома. Вони видали фото колаборанта за вбивцю. 

Джерело

Новости Харькова