Двоє жителів Харківщини отримували наркотики у лікарів та продавали їх людям із залежністю

Обом чоловікам вручили підозру.

Чоловікам загрожує десять років тюрми.

Слідчі оголосили підозру 43-річному та 44-річному жителям міста Лозова, яка продавали наркотики наркозалежним. За даними слідства, чоловіки проходили замісну терапію для наркозалежних у медзакладах Харківщини та Дніпропетровщини. Метадон для лікування вони продавали.

«У медичних центрах зловмисники отримували «метадон», який розповсюджували наркозалежним мешканцям. Наркотики передавали особисто. 29 квітня правоохоронці провели санкціоновані обшуки в помешканнях зловмисників. Речові докази вилучені та направлені на експертне дослідження», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Підозру чоловікам склали за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до десяти років ув’язнення та конфіскація майна.

Як писав KharkovNEWS.info, засуджений продавав наркотики у Харківському ізоляторі, де їх використовували для гри. Канабіс ховали у взуття та відправляли засудженому.

Джерело

Новости Харькова