Росіяни тримають в резерві на Куп’янському напрямку 12 штурмових рот

Окупанти зробили перерву в штурмах.

Штурмові атаки на Куп’янському напрямку цієї доби не проводились.

Як розповів в ефірі телемарафону начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш, окупанти зосередились на авіаударах.

«14 разів вони обстрілювали наші позиції, використовуючи штурмовики Су-25 та гелікоптери Ка-59. Зараз вони працюють на максимально граничних дистанціях зі своєю артилерією, аби забезпечити свої системи від нашого вогневого ураження», — сказав Євлаш.

Втім, росіяни не відступили з цього напрямку, а готуються відновити атаки на позиції ЗСУ. За даними Східного угрупування, противник формує 12 штурмових рот чисельністю 2 тисяч осіб, які намагатимуться пробити дірки в українській обороні. На думку Іллі Євлаша, шанси досягти успіху на Куп’янському напрямку невеликі.

«Довгий час ми фіксуємо перехоплення розмов противника, що ці мобілізовані війська виражають бунтарські настрої, намагаються складати зброю. Це свідчить про  те, що в них відсутні будь-які успіхи, скотське відношення до них», — пояснив речник Східного угрупування.

Як писав KharkovNEWS.info, востаннє росіяни пробували прорвати оборону на Куп’янському напрямку за допомогою підрозділів «Шторм-Z», які сформовані із ув’язнених. 

Джерело

Новости Харькова