Росіяни намагаються повернути втрачені позиції неподалік Куп’янська

Обстрілів стало більше, загарбники не припиняють атакувати.

На сході країни залишаються стратегічні напрямки наступу окупантів.

Російські окупанти усе ще намагаються переломити ситуацію на фронті, докладаючи найбільше зусиль на сході України. Атаки на Куп’янському напрямку не припиняються протягом двох діб, 3 і 4 серпня, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Обстрілів стало більше, тривають важкі бої. На Куп’янському напрямку загарбники прагнуть повернути території, які втратили під час контрнаступу українських захисників восени 2022 року.

«Мета ворога — відтягнути на ці напрямки [Куп’янський, Лиманський, Сватівський — ред.] наші сили з напрямку наступу та прорвати нашу оборону. Крім того, на Куп’янському напрямку ворог поставив собі за мету — повернення втрачених восени минулого року територій. Це складна і виснажлива боротьба, але наші оборонці не дають можливості ворогу реалізувати його плани», — зазначила Маляр.

Як писав KharkovNEWS.info, речник Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий розповів, що росіяни намагаються створити буферну зону навколо окупованої частини Луганської області. Саме тому останнім часом вони посилили атаки на Куп’янсько-Лиманському напрямку.

Джерело

Новости Харькова