Росія завдала по Харкову 15 ударів — місто повністю знеструмлене

Окупанти поцілили по об'єктах критичної інфраструктури.

Харків знеструмлений, також є перебої з водопостачанням.

Рано-вранці 22 березня російські окупанти вдарили по Харкову. Перший вибух пролунав о 4:32. Усього зафіксовано понад 15 ударів. Росіяни поцілили по об’єктах критичної інфраструктури, сталося знеструмлення. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Окупанти здійснили більше 15 ударів по об’єктах енергетики. Місто фактично повністю без світла. Всі екстрені служби вже працюють», — зазначив Синєгубов.

За інформацією мера Харкова Ігоря Терехова, на місцях деяких обстрілів виникли пожежі. Окрім того, що місто залишилося без електрики, є перебої з водопостачанням. Замість електротранспорту містом запустили автобуси.

«Через знеструмлення насосних підстанцій у місті вже спостерігаються проблеми з водопостачанням. Також вранці на маршрути не вийде електротранспорт — перевезення здійснюватимуть автобуси за схемою блекауту», — написав Терехов о 5:14 у своєму Telegram.

Речник компанії «Харківобленерго» Володимир Скічко повідомив, що енергетики знаходяться на робочих місцях.

Зазначимо, сьогодні Росія здійснила масовані ракетні удари по критичній інфраструктурі багатьох населених пунктів України. Окрім Харкова, били по Запоріжжю, Кривому Рогу, Дніпру, Кропивницькому, Хмельницькій, Вінницькій, Сумській, Івано-Франківській та Львівській областях.

Як писав KharkovNEWS.info, останній удар по Харкову завдавали 20 березня. Росіяни влучили ракетою Х-35 по промисловій зоні у Холодногірському районі. Загинули п’ятеро людей та постраждали — десятеро. Слідчі установили особи чотирьох харків’ян, загиблих на роботі від російської ракети, усі вони працювали на п’ятому поверсі і з 20 березня вважалися зниклими безвісти. П’ятниця 22 березня у Харкові оголошена Днем жалоби.

Джерело

Новости Харькова