Росія завдала авіаудару по Харківській області

З авіації били по Ізюмщині.

Минулої доби Росія обстрілювала Харківщину з мінометів, артилерії та авіації.

Під авіаудар потрапило село Ізюмське, розташоване у Борівській громаді Ізюмського району. На Куп’янському напрямку окупанти обстріляли населені пункти Фиголівка, Дворічна, Западне, Кислівка та Новоосинове. По них били з мінометів та артилерії. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

На Слобожанському напрямку мінометні та артилерійські удари завдавали по населених пунктах Гур’їв Козачок, Уди, Бочкове, Мала Вовча та Бударки.

За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, за добу під обстрілом росіян перебували Харківський, Богодухівський, Чугуївський, Ізюмський та Куп’янський райони. Після обстрілу Петропавлівки та Подолів (Куп’янщина) виникли лісові пожежі. У Шийківці на Ізюмщині був пошкоджений зерновий склад.

Рятувальники отримали повідомлення про пожежу у Петропавлівці о 12:08. Снаряди влучили на відкритій території, після чого зайнялася суха трава. На момент прибуття вогнеборців вогонь розповсюдився на площу близько одного гектара. Загасили пожежу о 12:58.

Як писав KharkovNEWS.info, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець повідомив, що росіяни захопили плацдарм на правому березі річки Жеребець у напрямку Борової.

Джерело

Новости Харькова