Росія повинна відповісти за кожне знищене життя: Зеленський прокоментував атаку «шахедів» на Харків

У Харкові через російську атаку дронами загинула родина з дітьми та подружжя пенсонерів.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував наслідки ворожої атаки безпілотниками Харкова.

«Реальність завжди говорить більше, ніж будь-які слова. Минулої ночі через пожежу після удару «шахедів» у Харкові загинула ціла сімʼя: батьки та троє дітей. Найстаршому сину, Олексію, 7 років, середньому, Михайлу, 4 роки, найменший — Павло, йому було 7 місяців. Діти, які ще не встигли побачити життя й були вбиті через російське божевілля. Загинула і ще одна сімʼя: чоловік та дружина. Мої співчуття всім рідним та близьким!», — написав президент у Telegram.

Він зауважив, що рятувальна операція на місці події продовжується, врятовано чотирьох людей, і серед них одна дитина. Десятки людей евакуйовані. Усі потрібні служби залучені, і кожному, хто постраждав, буде надана необхідна допомога.

Президент наголосив — терор не може залишатися безкарним, а Росія має понести відповідальність.  

«Я вдячний усім, хто підтримує Україну та українців у захисті від російського терору. Кожен прояв підтримки критично важливий. І так само важливо розуміти, що терор не може залишатися безкарним. Терор не може залишатися без справедливої відповіді. Терористи повинні програти цю війну, яку вони розпочали. Росія повинна відповісти за кожне зруйноване і знищене нею життя. Тільки так безпека для всіх знов стане частиною реальності», — підкреслив Володимир Зеленський.

Як писав KharkovNEWS.info, пізно ввечері 9 лютого завдавали ударів «шахедами» з Бєлгородської області. Через влучання у нафтобазу стався витік палива та загорівся приватний сектор у Немишлянському районі. За даними поліції, у сховищі було 3 700 тонн палива. Згоріли 15 будинків, загинули семеро людей, ще троє поранені. В одному будинку Росія убила цілу сім’ю, найменшій дитині було пів року. Загинуло літнє подружжя. Надзвичайники врятували понад 57 осіб, які залишились без житла. Для постраждалих відкрили штаб допомоги.

Прокуратура опублікувала відео наслідків ударів дронів та спричиненої ними пожежі.

Джерело

Новости Харькова