Рятувальник із Харківської області загинув під час обстрілу

Михайло Піскун отримав смертельні поранення.

Росіяни завдали повторного удару по Куп’янському району, коли рятувальники гасили пожежу.

Під час ліквідації пожежі загинув пожежник-рятувальник 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Михайло Піскун. Він потрапив під повторний обстріл із боку російських окупантів. Чоловікові було 29 років, у нього залишилася родина та батьки. Ще один рятувальник отримав поранення.

«Повторний обстріл обірвав життя молодої сміливої людини. Його колега, пожежний-рятувальник Іван Москалюк, зазнав чисельних поранень і був госпіталізований до лікарні, — розповіли у ГУ ДСНС у Харківській області. — Завжди готовий ризикувати власним життям, щоб врятувати інших — таким залишиться у пам’яті колег Михайло. Розділяємо біль втрати і глибоко сумуємо з приводу несправедливої загибелі нашого побратима».

Як пише «Суспільне» з посиланням на речника ГУ ДСНС у Харківській області Євгена Василенка, Михайло Піскун та Іван Москалюк потрапили під повторний російський обстріл уночі 10 червня у селищі Великий Бурлук Куп’янського району. Селище зазнало дронової атаки. Прощання з Михайлом Піскуном пройде сьогодні, 11 червня.

«Обстріл у Великому Бурлуці стався о 02:24. Удар завдали з безпілотника. Пожежа виникла у двоповерховій будівлі, рятувальники виїхали гасити. Під час повторного обстрілу, що був за годину, 29-річний рятувальник загинув на місці, ще один рятувальник — Іван Москалюк — дістав поранення. У нього мінно-вибухова травма, закритий перелам лівої ноги, пошкоджений хребет. Чоловіку 39 років, його ушпиталили», — розповів Василенко.

Фото: ГУ ДСНС у Харківській області

Як писав KharkovNEWS.info, уночі 11 червня російські військові запустили по Богодухівському району три безпілотних літальних апарати Shahed. Під обстріл потрапило цивільне підприємство. Після ударів сталася пожежа. 

Джерело

Новости Харькова