Президента просять надати «Героя України» загиблому захиснику з Харківщини

Володимиру Зеленському написали петицію.

Ігор Колихалов звільняв Запорізьку область.

До Президента України Володимира Зеленського звернулися із проханням посмертно надати звання «Герой України» військовому Ігорю Колихалову. Відповідна петиція від імені Єлизавети Клімової опублікована на сайті президента.

Ігор Колихалов народився у Первомайському у 1973 році. У січні 2023 року долучився до української армії. Служив на посаді гранатометника механізованого відділення військової частини А4741. Захищав Донеччину. Загинув 7 червня під час звільнення села Новодарівка у Пологівському районі Запорізької області.

«Я пишаюсь ним, його незламністю та патріотизмом, і вважаю, що Колихалов Ігор Олександрович — справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду, «Герой України» (посмертно) із врученням ордена «Золота Зірка» його матері. Вічна пам’ять і шана всім, хто віддав своє життя за Україну! Слава всім, хто боронить та захищає Україну! Слава Україні!», — зазначила у петиції Єлизавета Клімова.

Нагадаємо, президент розглядає петиції, якщо вони набирають не менше 25 000 підписів громадян протягом не більше трьох місяців із дня їх опублікування. Підтримати петицію про надання Ігорю Колихалову звання «Герой України» можна за посиланням тут. Наразі вона набрала 2174 підписи.

Як писав KharkovNEWS.info, раніше у Володимира Зеленського попросили надати звання «Героя України» (посмертно) бойовому медику Микиті Чимшиту.

Джерело

Новости Харькова