Президент у Харкові нагородив поранених захисників та медиків, які їх лікують

Володимир Зеленський відвідав шпиталь.

Військові, які відновлюються у шпиталі, та медики отримали ордени.

У понеділок 19 лютого під час візиту на Харківщину Президент України Володимир Зеленський відвідав харківський шпиталь. Він оглянув реанімацію, новітні ліжка для пацієнтів з опіками, апарати гострого діалізу. Керівник шпиталю розповів про особливості надання екстреної допомоги пораненим та організацію евакуаційних заходів, зокрема, передові медичні групи, які знаходяться на відстані кількох кілометрів від лінії фронту та допомагають постраждалим захисникам. Робота таких передових медгруп проходить у спеціальних мобільних комплексах.

Також президент поспілкувався з бійцями, які проходять у шпиталі лікування після отриманих на війні поранень. Зеленський відзначив стійкість, мужність і самовідданість захисників та нагородив їх орденами Богдана Хмельницького III ступеня і «За мужність» III ступеня.

«Дякую вам, хлопці, за все, що ви зробили й робите. Я вам дуже вдячний. Бажаю одужання й перемоги. Дякую за службу», — зазначив президент.

Окрім захисників, були відзначені медики. Вони отримали ордени Данила Галицького та «За мужність» III ступеня. Президент поспілкувався з медиками, спитав про їхні потреби та забезпечення.

«Ви рятуєте бійців, ви — гордість нашої держави. Я бажаю вам здоров’я й перемоги — це найголовніше сьогодні», — сказав Зеленський.

Фото: Офіс президента Фото: Офіс президента

Як писав KharkovNEWS.info, Володимир Зеленський зустрівся із захисниками на Куп’янському напрямку, де тримають оборону бійці 14-ої князівської бригади на чолі з підполковником Олексієм Трубніковим.

Джерело

Новости Харькова