Президент нагородив харківських волонтерів, одного — посмертно

Нагороджені волонтери допомагають ЗСУ та цивільним жителям.

Волонтерів нагородили відзнакою «Золоте серце».

5 грудня, у Міжнародний день волонтера, Президент України Володимир Зеленський нагородив 39 волонтерів із різних міст України, зокрема ізь Харкова. Відповідний указ №799/2023 опублікований на сайті президента.

«За вагомий особистий внесок у надання волонтерської допомоги та розвиток волонтерського руху, зокрема під час здійснення заходів із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та подолання її наслідків, постановляю нагородити відзнакою Президента України «Золоте серце», — йдеться у документі.

Серед нагороджених волонтерів — п’ятеро харків’ян. Один із них отримав посмертну нагороду. Це Дмитро Ковальов. Як розповіли у програмі «Вікна-новини», Дмитру Ковальову було 46 років. Він евакуював людей із Північної Салтівки, Куп’янська, Вовчанська. Потім займався евакуацією через Печенізьку дамбу. Загинув 29 серпня 2023 року у ДТП, коли повертався з евакуації.. 

«Він вивозив людей з окупації через Сумський коридор, з окупації які виходили. Він їх забирав і віз у Харків. Але, на жаль, це був останній його виїзд, — розповіла вдова Дмитра Ковальова.

Дмитро Ковальов. Скрін: «Вікна-новини»

Нагороджені харківські волонтери:

1. Альона Айвазян — волонтер, директор «Благодійного фонду «Хелм Армі Мира»,

2. Юлія Коваль — волонтер,

3. Дмитро Ковальов (посмертно) — волонтер «Харківського обласного благодійного фонду гуманітарної допомоги»,

4. Григорій Ломовських — волонтер, голова наглядової ради БО «Благодійний фонд «Поруч»,

5. Вікторія Тищенко — волонтер, засновниця БО «Благодійний фонд «Волонтери: Дорослі — дітям».

Як писав KharkovNEWS.info, 19 вересня під час російського обстрілу загинули водій і штурман волонтерської організації «П’ятихатки — БАМ» Сергій Шалигін і Вадим Забара. Вони майже рік займалися евакуацією, були досвідченим екіпажем.

Джерело

Новости Харькова