Повірка лічильників води під час війни: що робити жителям Харкова

Приватні компанії уже пропонують свої послуги і обдзвонюють власників квартир.

Повірку лічильників води потрібно провести упродовж пів року після завершення війни.

4 червня набула чинності постанова уряду №440 «Деякі питання повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки в умовах військового та надзвичайного стану». Згідно з цією постановою, якщо під час війни закінчився строк з останньої повірки лічильників, то споживач може не замовляти нову. Стара повірка подовжується на територіях, віднесених до зон можливих бойових дій. Однак її потрібно зробити протягом шести місяців із дати припинення бойових дій. Тому наразі комунальне підприємство «Харківводоканал» не вимагає від містян повірок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скасування ліцензії «Харківгазу»: як жителям Харківщини платити за розподіл газу

«Зазначеним документом установлено, що позитивні результати періодичної, позачергової повірки та повірки після ремонту законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, засвідчені відбитком повірочного тавра на таких засобах чи записом з відбитком повірочного тавра у відповідному розділі експлуатаційних документів та/або оформлені свідоцтвом про повірку законодавчо регульованого засобу вимірювальної техніки, строк дії яких закінчився у період воєнного і надзвичайного стану, чинні на територіях можливих бойових дій, до яких входить територія Харківської міської територіальної громади», — пояснили у комунальному підприємстві «Харківводоканал».

Зазначимо, попри це, харків’янам телефонують щодо необхідності відправити лічильники води на повірку. 

Як писав KHARKIV Today, комунальне підприємство «Харківські тепломережі» порахувало середню суму за минулий опалювальний сезон, яку мають сплатити власники житла на прикладі невеликої двокімнатної квартири. Загальна сума за весь опалювальний сезон склала майже 10 000 гривень.

Джерело

Новости Харькова