Посіпака окупантів фабрикував справи проти українців на Харківщині

Колаборанта затримали та взяли під варту.

Мешканець Куп’янська під час окупації міста влаштувався «експертом» в так званому «управлінні внутрішніх справ» МВС Росії.

На початку повномасштабного вторгнення чоловік підтримав російських загарбників та добровільно пішов на співпрацю з ворогом. 

В так званому «управлінні внутрішніх справ» колаборант працював у складі «експертно-криміналістичного відділення» окупаційного органу. Поплічник окупантів брав участь у фабрикуванні справ проти учасників руху опору в регіоні.

«Для цього використовував «підкинуті» потерпілим «речові докази» для оформлення необхідних рашистам «експертних висновків». За це колаборант щомісяця одержував зарплату у російських рублях», — повідомили в СБУ.

Після звільнення міста зловмисник переховувався в одному з місцевих приватних будинків. Співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали. 

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує покарання до 15 років ув’язнення.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як писав KharkovNEWS.info, мешканець Харківщини прихистив росіян та зберігав їхню зброю. В оселі 61-річного чоловіка виявили арсенал зброї.

Джерело

Новости Харькова