Поштарка ошукала пенсіонерів на Харківщині

Літні люди попросили начальницю відділення допомогти.

Поштарка ошукала щонайменше десятьох пенсіонерів, які проживають у віддалених куточках району.

Слідчі оголосили підозру 41-річній начальниці відділення пошти у Красноградському районі, яка ошукала пенсіонерів. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

За даними слідства, жінка сама розвозила пенсії з червня по серпень 2022 року. Деякі пенсіонери просили її сплатити за комунальні послуги й давали на це гроші. Начальниця гроші брала, однак прохання пенсіонерів не виконувала.

«Літні люди не мали змоги виїхати із сіл та давали поштарці гроші для оплати комунальних послуг. Зловмисниця привласнювала ці кошти та розпоряджалася на власний розсуд. Відомо про 10 осіб, які постраждали від протиправних дій жінки. Сума збитку перевищує 10 тисяч гривень», — розповіли у поліції.

Поліцейські провели у жінки вдома обшук, під час якого знайшли особисті рахунки за сплату комунальних послуг потерпілих.

Підозру жінці сформували за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до трьох років. Поліція встановлює причетність жінки до інших епізодів злочину.

Як писав KharkovNEWS.info, юнак із Харкова виманив у пенсіонерки понад 7000 доларів і зник. Це сталося у Львові. Жінці зателефонував невідомий, який представився лікарем. Він сказав, що донька жінки потрапила у ДТП, унаслідок чого отримала травми й потребує термінової операції, на яку потрібні гроші. Жінка повірила, згодом незнайомець прийшов до неї додому й узяв гроші.

Джерело

Новости Харькова