Пораненого на Харківщині пса прооперували за кордоном, тепер він служить у поліції

Важкопоранений Рекс переніс кілька складних операцій.

Рембо жив і працював на передовій у Харківській області, а після лікування залишиться в Угорщині.

Трирічний вівчар Рембо був пораненій унаслідок ракетного обстрілу й отримав важке поранення уламком у голову наприкінці 2022 року. Через численні поранення черепа, щелепи та правого вуха тварина могла померти, тому її з передової евакували й екстрено прооперували в Угорщині.

«Після першої операції Рембо перевезли в безпечне місце на заході України. Голова угорської організації, що займається порятунком німецьких вівчарок, Віолетта Ковач незабаром забрала його назад до Угорщини та доставила до реабілітаційного центру поблизу Будапешта. Нам довелося знову прооперувати його в Угорщині, тому що кілька зубів завдавали йому сильного болю через травму, що вимагало негайного втручання», – цитує слова Віолетти Ковач AP.

Рембо провів 8 місяців у центрі, лікарі реконструювали щелепу, ампутували праве вухо та видалили кілька зубів. Він пройшов навчання, щоб спілкуватися з іншими собаками.

Тепер Рембо тренується разом з правоохоронцями Угорщини і служитиме у Будапешті.

Як писав KHAKIV Today, у Харкові вперше встановили біопротез пораненому собаці, який потрапив під бомбардування забороненими касетними снарядами на території дитсадка у Харківській області.

Джерело

Новости Харькова