Попит на товари у Харкові за рік зріс майже на третину

У місті побільшало супермаркетів та ресторанів.

У порівнянні із січнем цього року у Харкові стало на 6% більше підприємств торгівлі та майже на 9% більше ресторанів.

За даними звіту міськради «Основні показники економічного та соціального розвитку м. Харкова за 9 місяців», відновлюють роботу підприємства торгівлі та сфери послуг. Роздрібний товарообіг у порівнянні з минулим роком виріс на 30%.

«Підприємства торгівлі, ресторанного господарства, ринки та торговельні майданчики, об’єкти побутового обслуговування населення, автозаправні станції продовжують відновлювати свою роботу, деякі частково, деякі вже повністю», — повідомляють в мерії.

Якщо 1 січня 2023 року в Харкові працювало 12 гіпермаркетів, зараз — вже 14, супермаркетів на початок року було 172, а стало 209, кількість торгових центрів зросла з 35 до 39. З початку активних бойових дій у місті Харкові зруйновано або частково пошкоджено 20 ринків та торговельних майданчиків, з них 18 — вже відновили роботу.

У Харкові все ще закривається більше підприємств, ніж відкривається нових. Протягом 9 місяців 2023 року припинили діяльність 11,5 тис. фізичних осіб-підприємців, натомість відкрилося лише 10,5 тис. нових ФОПів. 

Як писав KharkovNEWS.info, усі торгівельні мережі міста запрацювали ще у березні 2023 року.  

Джерело

Новости Харькова